Més de 70 assistents a la calçotada organitzada en benefici de les XII Jornades Mediambientals

El passat dissabte 18 de febrer, les associacions Casal Jaume I de Crevillent, Amics de la Natura, AAVV de Catxapets i la Colla ecologista-cultural “El Campanà” van organitzar una calçotada a l’ateneu cultural La Coveta, seu d’aquest últim col·lectiu.

Una calçotada consisteix en un menjar popular dels Països Catalans on el plat principal son el calçots: una varietat de la ceba, de forma allargada, que s’ha de conrear d’una manera especial: afegint-li terra damunt mentre creix perquè vaja prenent el seu color blanc característic en la major part del tronc.

Imatge: Moment de la calçotada

A Crevillent és el primer cop que s’organitza un esdeveniment d’estes característiques, i la valoració per part de les associacions responsables no pot ser més positiva: l’assistència ha sigut molt elevada, amb una quantitat total de més de 70 persones.

El menjar s’ha realitzat amb la intenció de recaptar diners per a l’organització de les XII Jornades Mediambientals, les quals organitzen anualment les quatre associacions esmentades, davant les dificultats amb que es troben estes associacions a l’hora de rebre qualsevol ajuda per part de l’Ajuntament.

Les XII Jornades Mediambientals s’organitzaran al maig del present any, estaran dedicades a la mobilitat sostenible i constaran d’una xarrada, una taula rodona, una acció reivindicativa, una marxa en bicicleta i un taller de reparació de bicicletes.

Imatge: Moment de la calçotada

Quant a Colla El Campanà

Colla ecologista-cultural "El Campanà" Associació ecologista de Crevillent. Contacte: collaelcampana@gmail.com
Aquesta entrada s'ha publicat en Ateneu Cultural La Coveta, Crevillent, País Valencià i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.