Ateneu Cultural La Coveta

L’Ateneu Cultural la Coveta va ser un espai obert i lliure dedicat a la cultura, contracultura i al medi ambient. Fou un lloc crític a on, al llarg dels anys, es realitzaren activitats lúdiques i combatives per donar a conèixer la realitat des d’una altra perspectiva.

Va ser la primera seu de la nostra associació, La Colla ecologista-cultural “El Campanà”.

Estava situada al carrer Llorens, 82, al bell mig del Barri de la Salut, un d’aquells barris de Crevillent que encara no ha perdut la seua identitat i autenticitat. Envoltat de coves vivenda, La Coveta es trobava endins d’una antiga cova filadora, la del Taller del Danielet, on es confeccionava fil manualment en la primera meitat de segle XX.

L’Ateneu Cultural La Coveta va obrir l’any 2006 en aquest espai ple d’història per abraçar un buit necessari a Crevillent: el de la trobada de gent crítica amb el seu voltant, per difondre idees i intentar millorar el nostre entorn, tant cultural com ambiental, provocat pels governants del nostre poble.

Al llarg dels anys es van fer moltes activitats i accions que hem realitzat allà, i que seguirem fent en el futur. Des d’aspectes més tradicionals, com tallers de fer sabó o exposicions sobre les coves, fins als més innovadors i crítics, com tallers de cuines solars a xerrades sobirania alimentària, a més de tallers de caixes niu, presentacions de llibres o festes multiculturals.

També es va realitzar el projecte d’una xicoteta biblioteca, la qual va estar especialitzada en Medi Ambient i assumptes locals. Aquell projecte va néixer degut a la manca de volums sobre aquests temes a la biblioteca municipal, i també per la implicació social que comporta difondre el que hi ha al nostre voltant, per aconseguir el seu coneixement i, conseqüentment, el seu respecte.

Com he dit abans, La Coveta fou la seu de la Colla Ecologista-Cultural “el Campanà”, la qual gestionà l’espai, així com també lloc de reunions i activitats d’altres grups que concordaven amb pensaments i idees comunes.

Anuncis