La Colla tramita una denúncia a la inspecció de patrimoni per l’actuació sobre les restes aparegudes al Rincon Salao

TroballesLa Colla Ecologista-Cultural “El Campanà” ha enviat una denúncia a la Direcció General de Patrimoni d’Alacant en referència a la demolició de les restes arquitectòniques aparegudes durant els treballs d’enderroc al carrer Rincón Salao el dia 16/06/2012. Restes que van ser demolides el dia 18/06/2012 per la vesprada durant l’obra.

En base a la llei 4/1998 de l’11 de Juny, tota resta de valor arquitectònic que es trobe casualment durant l’execució d’una obra, esdevé automàticament un bé de domini públic de la Generalitat i, per tant, l’empresa encarregada de l’obra està obligada a suspendre immediatament els treballs i avisar en un termini de 48 hores a la pròpia Generalitat o a L’Ajuntament al qual pertanyen els terrenys on hi ha la troballa.

Tractant-se com en aquest cas, d’una possible construcció històrica, la suspensió de l’obra s’ha de mantenir fins que la Generalitat valore la troballa i determine quines són les accions que s’han de realitzar. Tenint en compte que les restes van aparèixer dissabte, i dilluns a la vesprada ja estaven demolides, tot indica que el protocol establert per la llei s’ha ignorat deliberadament en el cas que ens ocupa.

Cal afegir que l’Ajuntament, seguint la línia a la que lamentablement ens té acostumats, ha decidit menysprear i restar-li importància a la troballa en comptes de sortir a la defensa del patrimoni del poble i investigar als possibles infractors. Ans al contrari, ha aprofitat l’ocasió per criminalitzar els ciutadans que es preocupen pel patrimoni del poble, atenent a les declaracions del propi batlle de la vila César Augusto Asencio, que durant el plenari dut a terme el passat dilluns 25 de juny va afirmar que “L’Ajuntament investigarà qui ha fet la foto que ha sortit als mitjans”.

Anuncis

Quant a Colla El Campanà

Colla ecologista-cultural "El Campanà" Associació ecologista de Crevillent
Aquesta entrada ha esta publicada en Crevillent, Patrimoni. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s