La Colla secunda la vaga general del 29 de març

La Colla El Campanà dóna suport al manifest que Ecologistes en Acció ha escrit respecte la convocatòria de vaga general del proper dijous 29, i per tant secunda la vaga i crida a tota la societat, i en particular a tots els treballadors que facen el mateix.

Dit açò, cal afegir que des de la nostra associació hem decidit secundar aquesta vaga per coherència amb els nostres ideals i per que en som conscients de la necessitat d’una unió de la classe treballadora en contra dels reiterats atacs del capital i les seues titelles. No obstant això, el que nosaltres realment desitgem i esperem és la convocatòria d’una vaga general indefinida.

Podeu signar el manifest des d’aquest enllaç

Text íntegre del manifest:

Davant de la convocatòria d’una vaga general a nivell estatal el dia 29 de març, i de les convocatòries prèvies per al mateix dia a Galícia i Euskal Herria, les persones sotasignades, procedents del moviment ecologista i de la defensa del medi ambient, considerem que aquestes mobilitzacions converteixen aqueix dia en una jornada clau en què estaran en joc elements bàsics del nostre model social.

Des de l’inici de la crisi, la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional, Alemanya, França, els principals fons d’inversió i les agències de qualificació, fonamentalment, estan imposant, amb la complicitat i l’aquiescència dels distints Governs espanyols, un retrocés social i ambiental brutal sobre la base de retallades de drets socials i de pressupostos per a la protecció ambiental i social.

Si bé les retallades socials, la supressió de drets laborals i, en definitiva, el retrocés cap a graus majors de desigualtat són motius més que suficients per a convocar una vaga general, els temes ambientals no són en absolut aliens a aquesta jornada decisiva.

La humanitat està travessant una crisi ambiental que resulta ser molt més greu que l’econòmica i financera. Estem superant els límits del planeta on vivim, saturant l’aire, l’aigua i el sòl de contaminants, i malgastant els recursos bàsics energètics i materials. El canvi climàtic i la pèrdua accelerada de biodiversitat són signes evidents de l’esgotament de la Terra.

La crisi ambiental té molt a veure amb la nostra vida, perquè la natura ens garanteix l’aliment, l’aigua neta, l’aire, els llocs d’esplai, els materials per als nostres habitatges, gran part dels medicaments, etc.

A aquesta crisi ambiental sense precedents ens ha portat el sistema econòmic vigent. Aquest sistema, que cada vegada exigeix una major liberalització dels mercats i noves retallades socials, està tenint conseqüències nefastes per al nostre medi ambient: el “tsunami” urbanitzador, el fet de ser el territori europeu amb més superfície de cultius transgènics i quilòmetres d’autovies, un parc automobilístic en expansió contínua o un consum energètic intensiu que només atura el seu creixement en moments de crisi. Tot això implica l’incompliment del Protocol de Kyoto, el deteriorament irremissible de béns escassos, com ara el sòl fèrtil, i problemes com que tres quartes parts de la població respire aire contaminat, la sobreexplotació de recursos hídrics, o que l’anxova, la tonyina roja, el gall salvatge o l’ós bru estiguen en situació crítica.

Exigim polítiques cap a la sostenibilitat, on les qüestions ambientals i socials no estiguen supeditades al creixement econòmic. Ja no hi ha prou amb els discursos buits.

Cal reduir el nostre consum de matèria i energia per a adaptar-los, amb criteris de justícia social, als recursos existents. Hem d’avançar ràpidament cap a un canvi del mix energètic basat en energies renovables. S’ha de fomentar un model agroalimentari centrat en circuits curts de distribució i en els cultius ecològics. També disminuir la mobilitat motoritzada i el nombre de vehicles. I moltes altres mesures per a satisfer les nostres necessitats amb baixes o nul•les emissions de carboni, sense posar en perill a la resta de sers vius amb els quals convivim i que són bàsics per a la nostra subsistència.

Aquestos canvis han de fer-se amb polítiques públiques que protegisquen els treballadors i les treballadores dels sectors que caldrà reestructurar i que impulsen nous jaciments d’ocupació sostenible, d’acord amb el principi de “transició justa” compartit pel sindicalisme i l’ecologisme internacional.

Per totes aquestes raons manifestem la nostra convicció que no val qualsevol forma d’eixir de la crisi. No valen polítiques laborals que ens tornen al segle XIX. No valen polítiques econòmiques que menyspreen la nostra crítica situació ambiental per a donar prioritat a un model econòmic que atén els interessos d’una minoria i acosta la humanitat a un cul-de-sac mediambiental.

El moviment ecologista no pot romandre al marge d’aquesta problemàtica i de la necessitat de mobilitzar-se en defensa d’un altre model econòmic i d’altres polítiques, reclamant com fem sempre més justícia social i ambiental. Per això manifestem el nostre suport a la convocatòria de vaga general del 29 de març.

Quant a Colla El Campanà

Colla ecologista-cultural "El Campanà" Associació ecologista de Crevillent. Contacte: collaelcampana@gmail.com
Aquesta entrada s'ha publicat en Crevillent i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a La Colla secunda la vaga general del 29 de març

 1. Antonio ha dit:

  I per acomiadar-me: https://www.rebelaos.net/

 2. Antonio ha dit:

  La metamorfosis integral del cuerpo social, del sujeto y del sistema de convicciones, metas y valores, es incompatible con diversasconcepciones. Tales son: el culto por lo fácil; el inmediatismo o ansia de satisfacciones inmediatas que todo lo desea poseer y lograr ya, aquí-y-
  ahora; el activismo que convierte al sujeto en un autómata irreflexivo entregado a repetir las consignas de la socialdemocracia; el egoísmopatológico que pone todo en beneficio del propio yo, en vez de poner éste al servicio de las grandes causas; la frivolidad que se enfanga en la irresponsabilidad; la preocupación sólo por lo pequeño, doméstico y“concreto” con olvido de las grandes cuestiones y las grandes metas; la falta de compromiso y responsabilidad y el maltrato al otro y la negativaa admitir los propios errores. Lo cierto es que sin una regeneración deseada y planeada del ego hoy no hay nada que hacer.

  Felix Rodrigo Mora

 3. Antonio ha dit:

  Com no sóc un lladre no em quedo amb res que no sigui meu, com no sóc un *esquirol no treball quan hi ha vaga. És molt dur ser honrat en aquests dies en els quals no pots assegurar que no fas mal quan obres de bona fe o que no t’equivoques quan fas el correcte. Jo vaig fer la vaga i
  ara què. Reflexionem:
  http://es.scribd.com/doc/88475641/PENSANDO-LA-%E2%80%9CHUELGA-GENERAL%E2%80%9D-DEL-29-M-SEIS-DIAS-DESPUES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.